Αποστολή στρατιωτικών δυνάμεων κατόπιν διμερούς συμφωνίας με το Μπανγκί


Η Ρωσία έχει αναπτύξει «πολλές εκατοντάδες» στρατιώτες στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, ανακοίνωσε το Μπανγκί, τρεις ημέρες μετά την έναρξη επίθεσης από τρεις ένοπλες οργανώσεις που χαρακτηρίσθηκε «απόπειρα πραξικοπήματος» από την κυβέρνηση της χώρας και λιγότερο από μία εβδομάδα πριν από την διεξαγωγή βουλευτικών και προεδρικών εκλογών.

Την πληροφορία από το Μπανγκί πλαισιώνουν οι δηλώσεις του εκπροσώπου του Κρεμλίνου, ο οποίος εξέφρασε «σοβαρή ανησυχία» για την κρίση στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία. Ο Ντμίτρι Πεσκόφ δεν σχολίασε ωστόσο την πληροφορία για την ανάπτυξη ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων στην αφρικανική χώρα.

«Οι πληροφορίες από την χώρα προκαλούν σοβαρή ανησυχία», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ. «Η Ρωσία έχει στείλει εκατοντάδες άνδρες του τακτικού στρατού και βαρύ εξοπλισμό» στο πλαίσιο συμφωνίας διμερούς συνεργασίας, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας. «Οι Ρουαντέζοι έχουν επίσης στείλει εκατοντάδες στρατιώτες που ήδη βρίσκονται επί του πεδίου και έχουν ήδη αναλάβει δράση», πρόσθεσε.

Το βράδυ της Παρασκευής, οι δυνάμεις τριών από τις ισχυρότερες ένοπλες οργανώσεις της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας που ελέγχουν τα δύο τρίτα της χώρας, άρχισαν να προελαύνουν κατά μήκος των βασικών για την τροφοδοσία της πρωτεύουσας Μπανγκί οδικών αξόνων.

Η κυβέρνηση κατηγόρησε τον πρώην πρόεδρο της χώρας Φρανσουά Μποζιζέ για «απόπειρα πραξικοπήματος», λίγες ημέρες πριν από τις ψηφοφορίες των βουλευτικών και των προεδρικών εκλογών της 27ης Δεκεμβρίου.

Τα υπουργεία Εξωτερικών και Αμυνας της Ρωσίας δεν σχολίασαν τις πληροφορίες για την ανάμειξη της Μόσχας.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP





Supply url

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *