Απόσυρση από το PlayStation Store της Sony, επιστροφές χρημάτων από τη Microsoft


«Θύελλα» έχει ξεσπάσει γύρω από το «Cyberpunk 2077» ένα από τα πιο αναμενόμενα παιχνίδια της χρονιάς, το οποίο κυκλοφόρησε με πολλά bugs (τεχνικά προβλήματα), προκαλώντας την έντονη αντίδραση μερίδας του gaming κοινού.

Η Sony το απέσυρε από το PlayStation Retailer, ενώ η Microsoft (Xbox) έχει ανακοινώσει πως προσφέρει επιστροφές χρημάτων σε όσους το επιθυμούν (αν και δεν το αποσύρει από το Microsoft Keep), ύστερα από επανειλημμένα παράπονα πως το παιχνίδια έχει πολλά bugs και προβλήματα, ενώ επίσης είναι επιρρεπές σε κολλήματα.

Η κατασκευάστρια εταιρεία, η πολωνική CD Projekt Pink, έχει δεσμευτεί για την κυκλοφορία patches που θα διορθώνουν το παιχνίδι για όσους δεν επιθυμούν να το επιστρέψουν. Δεν έχει γίνει γνωστό πότε η Sony σκοπεύει να το φέρει πίσω στο PlayStation Store. Σημειώνεται πως, σύμφωνα με το BBC, κάποιοι χρήστες έχουν πει πως δεν ήταν σε θέση να αιτηθούν επιστροφή χρημάτων, κάτι για το οποίο η Sony έχει πει ότι προσπαθεί να επιλύσει.

Υπογραμμίζεται πως η πλειονότητα των χρηστών που αντιμετωπίζουν προβλήματα φαίνεται πως είναι κάτοχοι των προηγούμενων εκδόσεων του PlayStation και του Xbox (PS4, Xbox A single). Τα προβλήματα φαίνεται πως είναι πολύ λιγότερα σε Pc, ειδικά σε ισχυρά μηχανήματα, καθώς και στις νεότερες εκδόσεις των δύο κονσολών.

Στο «Cyberpunk 2077» οι παίκτες ενσαρκώνουν χαρακτήρες σε έναν σκοτεινό, «δυστοπικό» κόσμο του κοντινού μέλλοντος- σε ένα κατεξοχήν «cyberpunk» (κυβερνοπάνκ- γνωστή υποκατηγορία της επιστημονικής φαντασίας στην οποία εντάσσονται τα έργα του Γουίλιαμ Γκίμπσον, το «Matrix», το «Blade Runner», το «Altered Carbon» κ.α.). Ανήκει στην κατηγορία των RPG (παιχνίδια ρόλων) και έχει αποσπάσει καλές κριτικές ως παιχνίδι, ωστόσο τα τεχνικά προβλήματα έχουν αμαυρώσει την πορεία του, ειδικά δεδομένου του θορύβου που είχε προκληθεί εν όψει της κυκλοφορίας του (σημειώνεται πως στο παιχνίδι συμμετέχει και ο Κιάνου Ριβς, ενσαρκώνοντας έναν από τους χαρακτήρες του).

Η CD Projekt Pink, η οποία ανέκαθεν εστίαζε στην αγορά των Computer system, έχει ήδη παραδεχτεί πως θα έπρεπε να προσέξει περισσότερο την κυκλοφορία στις παλαιότερες κονσόλες και έχει πει ότι θα βγάλει patches που θα λύνουν τα προβλήματα τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο.





Supply url

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *