Δεν χρειάζεται τέτοιος πανικός για τη μετάλλαξη του ιού, τονίζει ο Βάρνταν


Οι υγειονομικές αρχές της Ινδίας παραμένουν σε εγρήγορση και έτοιμες να αντιμετωπίσουν την κατάσταση με ένα νέο πιο μεταδοτικό στέλεχος του κορωνοϊού που εντοπίστηκε στη Βρετανία, ανέφερε σήμερα ο υπουργός Υγείας της χώρας, ο οποίος πρόσθεσε πως δεν υπάρχει λόγος για πανικό.

Η Ινδία έχει καταγράψει τον δεύτερο μεγαλύτερο αριθμό μολύνσεων στον κόσμο και πέρασε το όριο των δέκα εκατομμυρίων στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου. Περισσότεροι από 145.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει από την COVID-19. «Αν με ρωτάτε, δεν υπάρχει λόγος για τέτοιο πανικό», δήλωσε ο υπουργός Υγείας Χαρς Βάρνταν σε συνέντευξη Τύπου στο Νέο Δελχί.

Κυβερνητική επιτροπή που έχει επιφορτιστεί με την παρακολούθηση της πανδημίας συνεδρίασε σήμερα για να συζητήσει για το νέο στέλεχος, όμως δεν είναι σαφές αν η Ινδία θα σταματήσει τις πτήσεις προς τη Βρετανία, μία από 23 χώρες με τις οποίες μοιράζεται μια «αεροπορική φούσκα» (air bubble).

«Μην μπερδεύεστε με αυτή την πλασματική κατάσταση, την πλασματική συζήτηση, τον πλασματικό πανικό», είπε ο Βάρνταν. «Η κυβέρνηση είναι σε πλήρη εγρήγορση». 

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

 





Resource link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *