15 Διατάγματα υπογράφει ο Μπάιντεν άμα τη αναλήψει των καθηκόντων του


Ο Τζο Μπάιντεν θα υπογράψει 15 διατάγματα αφού ορκιστεί σήμερα ως πρόεδρος των ΗΠΑ, ανέφεραν οι βοηθοί του. Στόχος, να αναιρέσουν τις πολιτικές που εφαρμόστηκαν από τον απερχόμενο Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ και να κάνει τις πρώτες του κινήσεις για την πανδημία και την κλιματική αλλαγή.

Για να αντιμετωπίσει τις «κρίσεις» της πανδημίας, της οικονομίας, της κλιματικής αλλαγής και της φυλετικής ανισότητας, ο κ. Μπάιντεν θα υπογράψει τις εκτελεστικές εντολές και τα μνημόνια στο Οβάλ Γραφείο το απόγευμα και θα ζητήσει από τις υπηρεσίες να λάβουν μέτρα σε δύο επιπλέον τομείς, δήλωσε ο εισερχόμενος γραμματέας Τύπου Τζεν Ψάκης.

Οι δράσεις περιλαμβάνουν εντολή για καθολική χρήση μάσκας για την ομοσπονδιακή ιδιοκτησία και για ομοσπονδιακούς υπαλλήλους και μια εντολή για τη δημιουργία ενός νέου γραφείου του Λευκού Οίκου που θα συντονίζει την δράση απέναντι στον κορωνοϊό.

Ο Μπάιντεν θα ξεκινήσει επίσης τη διαδικασία επανεισόδου στη συμφωνία των Παρισίων για το κλίμα και θα εκδώσει μια εκτεταμένη εντολή για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, συμπεριλαμβανομένης της ανάκλησης της προεδρικής άδειας που χορηγήθηκε στον αμφιλεγόμενο αγωγό πετρελαίου Keystone XL.

Μεταξύ μιας σειράς διαταγμάτων που αφορούν τη μετανάστευση, ο Μπάιντεν θα ανακαλέσει τη δήλωση έκτακτης ανάγκης του Τραμπ που βοήθησε στη χρηματοδότηση της κατασκευής ενός συνοριακού τείχους και θα τερματίσει την απαγόρευση ταξιδιού σε ορισμένες πλειοψηφίες-μουσουλμανικές χώρες.

Τα σχέδια της Working day One ήταν μόνο η αρχή μιας αναταραχής των εκτελεστικών δράσεων στις οποίες θα προχωρήσει ο κ.Μπάιντεν αμέσως μετά την ανάληψη της εξουσίας του, πρόσθεσε η Τζεν Ψάκης. «Τις επόμενες μέρες και εβδομάδες θα ανακοινώσουμε πρόσθετες εκτελεστικές δράσεις που θα αντιμετωπίσουν αυτές τις προκλήσεις και θα εκπληρώσουν τις υποσχέσεις του εκλεγμένου Προέδρου στον αμερικανικό λαό».

Περαιτέρω ενέργειες θα περιλαμβάνουν την ανάκληση της απαγόρευσης στρατιωτικής θητείας από τρανσέξουαλ Αμερικανούς και την αντιστροφή μιας πολιτικής που εμποδίζει τη χρηματοδότηση των ΗΠΑ για προγράμματα στο εξωτερικό που συνδέονται με την άμβλωση.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από το Reuters





Source connection

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *