Κόσμος

Ένας «αλλόκοτος» ήλιος ανατέλλει στην Δανία…

KONTRANEWS.GR

O Μαύρος Ήλιος είναι ένα φυσικό φαινόμενο που συμβαίνει κατά τις μεταβατικές εποχές του χρόνου, δηλαδή  την άνοιξη και το φθινόπωρο.

Η παράξενη εμφάνιση αυτή του ήλιου , οφείλεται στα μεγάλα σμήνη που σχηματίζονται από μαύρα ψαρόνια, τα οποία τις περισσότερες φορές είναι υπεράριθμα!

Τα σμήνη αυτά λοιπόν, καθώς πετούν στον ουρανό, είναι σαν να «ζωγραφίζουν» τον ουρανό και πέραν αυτού, καλύπτουν το μεγαλύτερο κομμάτι του ήλιου. Η πιο φαντασμαγορική στιγμή βέβαια είναι, όταν τα αρπακτικά πτηνά της περιοχής αναλαμβάνουν δράση και κυνηγούν τα ψαρόνια. Η άφιξή τους αναγκάζει τα ψαρόνια να πετούν σε διαρκώς μεταβαλλόμενους κυματοειδείς σχηματισμούς στον ουρανό.

Εάν θέλετε να θαυμάσετε το φαινόμενο αυτό, τότε δεν έχετε παρά να ταξιδέψετε στην Δανία, στην οποία είναι ορατό από  διάφορα σημεία  της χώρας. Όμως, την καλύτερη οπτική του, θα την έχετε στην περιοχή Tοnder Marsh.

Και για να γνωρίζετε πριν ετοιμάσετε το ταξίδι σας, το φαινόμενο συμβαίνει από τα μέσα Μαρτίου έως τις αρχές Απριλίου και πάλι από τα μέσα Σεπτεμβρίου έως τα μέσα Οκτωβρίου. Κατά τη διάρκεια της σεζόν, η δραστηριότητα ξεκινά περίπου μία ώρα πριν την δύση του ηλίου και διαρκεί περίπου 20 λεπτά.Top