Επιταχύνεται ο εμβολισμός- 10 εκατ. δόσεις σε μια εβδομάδα


Η Κίνα έχει επιταχύνει τους εμβολιασμούς της κατά της COVID-19, χορηγώντας 10 εκατομμύρια δόσεις σε χρονικό διάστημα περίπου μιας εβδομάδας, ενώ εξετάζει διαφορετικές πολιτικές για τη χορήγηση βίζας επί τη βάσει των εμβολιασμών και τις συνθήκες γύρω από τον κορωνοϊό σε διαφορετικές χώρες, όπως δήλωσαν σήμερα Κινέζοι αξιωματούχοι.

Η χώρα διέθεσε 74,96 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου κατά της COVID-19 μέχρι χθες, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της αρμόδιας υγειονομικής επιτροπής Μι Φενγκ στη διάρκεια μιας ενημέρωσης των δημοσιογράφων. Ο αριθμός αυτός, είναι αυξημένος από τα 64,98 εκατομμύρια δόσεις που είχαν χορηγηθεί στις 14 Μαρτίου.

Το Πεκίνο στοχεύει στον εμβολιασμό του 40% των 1,4 δισεκατομμυρίων Κινέζων μέχρι τα μέσα στης χρονιάς, σύμφωνα με τα κρατικά ΜΜΕ, αλλά και έναν υψηλόβαθμο υγειονομικό σύμβουλο. Η Κίνα ήταν μεταξύ των πρώτων χωρών που άρχισαν τη διάθεση εμβολίων την προηγούμενη χρονιά, ενώ έχει εξάγει εκατομμύρια δόσεων εμβολίου κατά της COVID-19, αλλά ο δείκτης των εμβολιασμών της, βρίσκεται πίσω από τους δείκτες εμβολιασμού, χωρών όπως, το Ισραήλ και οι ΗΠΑ.

Περισσότερες από 70 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου Sinovac Biotech έχουν διατεθεί παγκοσμίως, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρίας, στη διάρκεια μιας δημοσιογραφικής ενημέρωσης, χωρίς να εξειδικεύσει πόσες από αυτές τις δόσεις έχουν διατεθεί στην Κίνα.

Το Πεκίνο εξετάζει διαφορετικές πολιτικές στην έκδοση βίζας, στις πτήσεις, αλλά και στους ελέγχους των ανθρώπων που φτάνουν στην Κίνα, επί τη βάσει της προόδου στους εμβολιασμούς, αλλά και τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί αναφορικά με την COVID-19 σε διαφορετικές χώρες.

«Δεν εξαιρούμε τους εμβολιασμένους ανθρώπους από τα διαγνωστικά τεστ και τα μέτρα απομόνωσης στην παρούσα περίοδο» δήλωσε ο Φενγκ Ζιτζιάν υποδιευθυντής του Κινεζικού Κέντρου Ελέγχου Ασθενειών και Πρόληψης.

Όπως είπε ο ίδιος, η Κίνα θα δώσει προσοχή στην πρόοδο που καταγράφεται διεθνώς, για την ανάπτυξη «εμβολιαστικών διαβατηρίων» και μπορεί να αναπροσαρμόσει τα μέτρα κατά της εξάπλωσης του κορωνοïού, μετά την επίτευξη ενός υψηλού επιπέδου ανοσίας, για τον πληθυσμό της.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

 





Supply backlink

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *