Η Ρωσία ενισχύει τη διπλωματία εμβολίων- Η Αφρικανική Ένωση εξασφαλίζει 300 εκατ. δόσεις του Sputnik V


Η Αφρικανική Ένωση έχει εξασφαλίσει 300 εκατομμύρια δόσεις του ρωσικού εμβολίου Sputnik V, καθώς επιδιώκει να επιταχύνει τους εμβολιασμούς κατά του σε μια περιοχή που έχει μείνει σε μεγάλο βαθμό πίσω στις προμήθειες εμβολίων.

 Οι δόσεις του Sputnik V θα είναι διαθέσιμες στα μέλη από τον Μάιο και για ένα χρόνο, σημείωσε σε ανακοίνωσή της την Παρασκευή η Αφρικανική Ένωση.

Η ανακοίνωση έρχεται μία μέρα μετά την δήλωσε του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν στους Economic Periods πως η Ευρώπη χάνει από την Κίνα και την Ρωσία στον πόλεμο της διπλωματίας των εμβολίων.

Η Διεθνής Αμνηστία σημείωσε την Παρασκευή ότι οι ηγέτες των G7 βάζουν αυτογκόλ αποτυγχάνοντας να αυξήσουν τα διαθέσιμα εμβόλια.

 Η Αφρικανική Ένωση έχει εξασφαλίσει επίσης εμβόλια από άλλες φαρμακοβιομηχανίες, μεταξύ των οποίων η AstraZeneca από την οποία θα λάβει 400 εκατ. δόσεις. Παρόλα αυτά πολλές αφρικανικές χώρες έχουν μείνει πολύ πίσω ​​από την Δύση στους εμβολιασμούς  καθώς Ευρώπη και ΗΠΑ απορροφούν τα περισσότερα εμβόλια.

 Οι περισσότερες από τις 55 χώρες- μέλη της Αφρικανικής Ένωσης εξαρτώνται από τον μηχανισμό Covax για την εξασφάλιση εμβολίων. Ο Covax στοχεύει στην παροχή των διαθέσιμων εμβολίων για το περίπου 20% του πληθυσμού σε χώρες με χαμηλό και μεσαίο εισόδημα.

Το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων, το κυρίαρχο ταμείο πλούτου του Κρεμλίνου, το οποίο διαχειρίζεται τη διανομή στο εξωτερικό του  Sputnik V, δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα επιβεβαίωσης της συμφωνίας.

Η Μόσχα έχει δηλώσει πως διαθέτει  παραγγελίες για να εξάγει περισσότερες από 1,4 δισ. δόσεις του Sputnik V, αλλά έχει περιορισμένη παραγωγική ικανότητα στη Ρωσία και βασίζεται σε ένα δίκτυο ιδιωτικών κατασκευαστών εξωτερικής ανάθεσης σε 10 χώρες. Πολλοί από αυτούς τους κατασκευαστές είπαν στους FT αυτήν την εβδομάδα ότι απέχουν μήνες από το να φτάσουν στα συμφωνημένα επίπεδα παραγωγής.

naftemporiki.gr





Supply link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *